Categorie: Persberichten | Posted: 2018-07-03

Sectra genomineerd voor Computable Award 2018

Het gerenommeerde IT en management magazine Computable nomineert Sectra Communications BV voor een 2018 Computable Award in de categorie “Securityleverancier van het Jaar”. De Computable Awards worden elk jaar uitgereikt aan unieke en innovatieve bedrijven, projecten en personen.

" Sectra Communications is de expert op het gebied van beveiligde spraakverbindingen, met een breed aanbod aan producten en diensten die worden ingezet om onder meer staatsgeheimen te beveiligen. Met 15 jaar ervaring in het beschermen van belangrijke communicatie binnen de Nederlandse overheid is Sectra op dit kleine vakgebied een grote naam. Sectra Communications ontwikkelt diverse beveiligde communicatieoplossingen samen met de toezichthoudende instanties en levert deze aan overheidsinstellingen binnen 17 Europese landen.

Sectra Communications onderscheidt zich door hun expertise in encryptietechnologieën en hun uitgebreide ervaring binnen het vakgebied. Door hun nauwe samenwerking met klanten heeft Sectra Communications kennis over een ongeëvenaarde diversiteit aan toepassingen en knowhow op het gebied van beveiligde communicatie. Dit stelt hen in staat om effectieve beveiligingsoplossingen te creëren voor zowel organisaties als individuele gebruikers.

Er zijn steeds nieuwe bedreigingen voor beveiligde communicatie. Hierdoor worden er hoge eisen gesteld aan beveiligingsoplossingen. Sectra Communications voldoet aan deze eisen en biedt de mogelijkheid tot beveiligde communicatie, zonder in te hoeven leveren op flexibiliteit, mobiliteit of gebruiksvriendelijkheid. Zo biedt de Sectra Tiger/S 7401, goedgekeurd op het rubriceringsniveau Stg. Geheim in Nederland, EU Secret en NATO Secret, de mogelijkheid tot multi-domein ondersteuning. Hierdoor kan er met één toestel beveiligd gecommuniceerd worden met verschillende groepen contactpersonen. Tevens kan er beveiligd gebeld worden tussen een Tiger/S 7401 en een Tiger/R, een beveiligde smartphone, ondanks de verschillende type toestellen.

Sectra Communications is de enige leverancier met een dusdanig compleet aanbod voor beveiligde communicatie en ook de enige leverancier die beveiligde communicatie biedt op het rubriceringsniveau Stg. Geheim. Deze oplossingen zijn goedgekeurd op zowel nationaal niveau als binnen de EU en de NAVO en worden gebruikt door verschillende Europese instanties. Zo heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties recentelijk hun contract met Sectra Communications verlengd. Sinds 2007 maken alle ministeries gebruik van Sectra’s dienstverlening voor beveiligde communicatie met de Tiger/S. Deze overeenkomst is nu uitgebreid met de Tiger/R voor beveiligd bellen en sms’en op basis van een aangepaste smartphone."

Een jury heeft de 10 genomineerden geselecteerd uit 51 inzendingen. Er kan vanaf 5 juli 2018 gestemd worden en de winnaar wordt op 30 oktober 2018 bekend gemaakt.