Categorie: Persberichten | Posted: 2018-01-25

Rijksoverheid breidt Sectra Tiger contract uit voor afluistervrije cryptotelefoon

Den Haag, 25 januari 2018 – Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft het contract om beveiligd te kunnen communiceren vernieuwd en uitgebreid met Sectra (STO: SECT B). De overeenkomst geldt voor een periode van vier jaar en betreft de Tiger-oplossingen van Sectra voor beveiligde communicatie.  Sectra levert de Tiger als een dienst en neemt de volledige verantwoordelijkheid. Met deze dienst kunnen bewindspersonen en regeringsfunctionarissen vertrouwelijke informatie over de staatsveiligheid bespreken zonder het risico te lopen dat ze worden afgeluisterd.

Alle ministeries maken sinds 2007 gebruik van Sectra’s dienst voor beveiligde communicatie met de cryptotelefoon Tiger/S. Deze dienst omvat oplossingen om te communiceren op het rubriceringsniveau Stg. Geheim. De overeenkomst wordt nu verder uitgebreid met de Sectra Tiger/R voor het beveiligd bellen en sms’en op smartphones op rubriceringsniveau Departementaal Vertrouwelijk. Ondanks de twee verschillende type toestellen kunnen gebruikers van Tiger/S en Tiger/R beveiligd met elkaar bellen.

Het hernieuwde vertrouwen van de rijksoverheid is een bevestiging dat wij in staat zijn om aan de eisen te voldoen van onze klanten voor beveiliging, gebruiksvriendelijkheid en beschikbaarheid, aldus Jeroen de Muijnck, directeur van Sectra Communications BV.

Ministeries maken gebruik van het Sectra Ecosysteem.

Het Sectra Tiger Ecosysteem biedt efficiënte en beveiligde communicatie die de samenwerking bevordert tussen organisaties met specifieke geheimhoudingseisen. Sectra exploiteert en onderhoudt het Ecosysteem, in samenwerking met toeleverancier Fox Crypto. Voor de gebruikersorganisaties betekent dit, dat nieuwe Sectra Tiger toestellen eenvoudig ingezet kunnen worden zonder dat er bij aanvang grote investeringen nodig zijn.

Goedkeuring

De Sectra Tiger/S 7401 is door het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging goedgekeurd voor Stg. Geheim en door de NAVO goedgekeurd voor NATO SECRET. Eerdere versies van de Sectra Tiger/S 7401 zijn ook goedgekeurd door zowel de EU als door afzonderlijke landen. Sectra is de enige mobiele cryptoleverancier met oplossingen die op dit niveau zijn goedgekeurd door zowel de EU als de NAVO.