Categorie: Persberichten | Posted: 2018-04-17

EU keurt Sectra’s beveiligde smartphone goed

Den Haag – 17 april 2018 – Sectra Tiger®/R, de beveiligde smartphone van cyber security bedrijf Sectra, is goedgekeurd door de EU voor communicatie op het rubriceringsniveau EU Restricted. Dit biedt ambtenaren die te maken hebben met vertrouwelijke informatie de mogelijkheid om makkelijk en veilig deze informatie met elkaar te delen.

Het rubriceringsniveau EU Restricted geeft aan hoeveel schade informatie kan veroorzaken aan de nationale veiligheid als deze in verkeerde handen valt.

“De EU-goedkeuring van de Tiger/R is een bevestiging dat onze oplossing beveiligt tegen afluisterpraktijken en hack-aanvallen van o.a. buitenlandse inlichtingendiensten of georganiseerde misdaad. Binnen een omgeving waar continu nieuwe bedreigingen de kop opsteken, worden er hoge eisen gesteld aan beveiligde communicatie. Sectra Tiger/R voldoet aan deze eisen” stelt Jeroen de Muijnck, Managing Director van Sectra Communications BV.

Tiger/R is ontwikkeld door Sectra, onder toezicht van het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV). Deze is goedgekeurd door het NBV op het rubriceringsniveau Departementaal Vertrouwelijk en de NAVO op het  niveau NATO Restricted. Door de EU goedkeuring hieraan toe te voegen kan de beveiligde smartphone aan nog meer eindgebruikersorganisaties worden aangeboden.

Sectra Tiger/R is gebouwd op het Samsung Knox platform. De combinatie van deze brede platformbeveiliging met Sectra’s encryptietechnologie, het product van de strategische partnerschap tussen Sectra en Samsung, maakte de EU-goedkeuring mogelijk. Dit betekent ook dat Sectra Tiger/R eenvoudig geïnstalleerd kan worden op de nieuwste Samsung smartphones en tables, zonder dat er aanpassingen nodig zijn.

“Beveiliging is een topprioriteit voor overheidsinstanties bij de keuze voor mobiele technologie” stelt Neil Barclay, Senior Manager Samsung Europe. “Om onze enterprise grade security te maximaliseren, zijn wij een samenwerking aangegaan met Sectra om een uniek en gepersonaliseerd platform te ontwikkelen dat in staat is om zeer gevoelige en vertrouwelijke informatie te beveiligen.”

Over Sectra Tiger/R

Sectra Tiger/R is een effectieve en beveiligde tool voor gebruikers, die kan worden geïnstalleerd op smartphones en tablets. Naast beveiligde spraak- en berichtenverkeer op het rubriceringsniveau Departementaal Vertrouwelijk, kan er ook gebruik worden gemaakt van e-mail, agenda’s en andere interne applicaties voor niet-gerubriceerde, gevoelige informatie aangezien deze beveiligd is door de Sectra Mobile VPN.

Sectra Tiger/R biedt volledige flexibiliteit voor de organisatie om haar beleid voor het gebruik van de apparaten aan te passen om een balans te vinden tussen beveiliging en gebruikerseisen. Bovendien kan Sectra Tiger/R gebruikt worden om beveiligd te bellen met de Sectra Tiger/S 7401, een mobiele telefoon die tevens het hogere rubriceringsniveau Stg. Geheim aan kan. Sectra is de enige leverancier met een dusdanig complete oplossing voor beveiligde mobiele communicatie.