Categorie: Nieuws | Posted: 2015-09-22

Samsung en Sectra werken samen aan een veilige smartphone voor Europese regeringen

Den Haag, Nederland – 22 september 2015 - Samsung Electronics Co. Ltd. en Sectra, een toonaangevende Europese leverancier van beveiligde mobiele oplossingen, zijn een technisch partnerschap aangegaan om het Samsung KNOX™-platform te integreren in Sectra's oplossing voor beveiligde smartphone-communicatie. De eerste levering van deze beveiligde smartphone van de volgende generatie, het resultaat van deze samenwerking, wordt momenteel uitgerold bij een Europese defensie-instelling.

Bijvoorbeeld bij overheidsinstanties en defensie-instellingen is er een toenemende vraag naar een smartphone die zowel aan normaal gebruik voldoet als aan de mogelijkheden van een beveiligd apparaat. Sectra's encryptie-oplossing voor smartphones, Sectra Tiger/R, is een antwoord op deze vraag, waarmee smartphones kunnen worden gebruikt om veilig gerubriceerde informatie uit te wisselen via mobiele netwerken. De smartphone is ontworpen voor gebruik op het beveiligingsclassificatieniveau Departementaal Vertrouwelijk (RESTRICTED).

"Via de samenwerking met Samsung en de integratie van Samsung KNOX in onze Tiger-oplossing, combineren we onze expertise op het gebied van encryptietechnologie en de uitgebreide kennis van Samsung op het gebied van platformbeveiliging", zegt Jeroen de Muijnck, directeur van Sectra Communications BV. "Deze strategische samenwerking met Samsung zorgt ervoor dat we ons kunnen richten op wat onze klanten wensen op het gebied van beveiligde communicatie, beschikbaarheid en mobiliteit in een omgeving met steeds meer en nieuwe bedreigingen."

Door het partnerschap kan Sectra de Sectra Tiger/R-oplossing aanvullen met het uitgebreide smartphone-beveiligingsplatform Samsung KNOX™. Waar Sectra's hardwarematige versleuteling beveiligde communicatie garandeert, beschermt Samsung KNOX de integriteit van de telefoon door hem minder kwetsbaar te maken voor kwaadaardige applicaties en sabotage.

"Sectra is een van de pioniers op het gebied van mobiele spraakversleuteling met 20 jaar ervaring in de beheersing van mobiele beveiligde communicatiesystemen", zegt Björn Hansen, Sales Director Telecom bij Samsung Electronics. "Via een nauwe samenwerking tussen de ontwikkelingsteams achter Samsung KNOX en Sectra Tiger/R maken we de technologie beschikbaar voor gebruikers die daar eerder niet van konden profiteren."

Over Sectra Tiger/R

Met Sectra Tiger/R wordt spraak- en SMS verkeer volledig versleuteld van de ene naar de andere smartphone verstuurd, zodat gebruikers veilig gevoelige informatie kunnen uitwisselen via versleutelde gesprekken en tekstberichten. Hardwarematige bescherming voor encryptiesleutels garandeert het allerhoogste beveiligingsniveau. Tegelijkertijd biedt Sectra Tiger/R gebruikers een eenvoudige en flexibele beveiligingsoplossing waarmee ze ook de smartphonediensten kunnen gebruiken waaraan ze gewend zijn, zoals bellen naar standaard, onbeveiligde telefoons, e-mails, surfen over het internet en sociale-netwerkdiensten gebruiken, mits deze zijn goedgekeurd door de organisatie van de gebruiker.

Sectra Tiger/R is de opvolger van Sectra’s eerdere oplossing voor smartphone beveiliging – Panthon. Panthon is goedgekeurd door het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV) tot op het rubriceringsniveau Departementaal Vertrouwelijk, en door de EU en NAVO tot op het rubriceringsniveau RESTRICTED.