Tiger XS

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten en bent u geïnteresseerd in een gesprek over de mogelijkheden voor uw organisatie?
Neem contact op met een van onze sales vertegenwoordigers en zij zullen u verder helpen.

Wie is uw contactpersoon

Dominick Bertens
Accountmanager NL-NATO
+31 70 302 3004
+31 612 530 480
E-mail

Geclassificeerde informatie beveiligd door encryptie

Ministers, hoge overheidsambtenaren, ambassadeurs en militair personeel moeten vaak uiterst gevoelige informatie uitwisselen. Daarbij moeten zij rekening houden met het risico dat deze kwetsbare, gevoelige informatie door potentiële indringers kan worden onderschept. Het uitlekken van geclassificeerde informatie kan namelijk verwoestende gevolgen hebben. De Tiger XS van Sectra is een persoonlijk encryptiesysteem dat door de EU en NAVO is gecertificeerd tot op het niveau Stg. Geheim. De Tiger XS wordt in de meeste EU-lidstaten gebruikt en beschikt over meerdere nationale beveiligingsgoedkeuringen.

Hoge veiligheid met diverse opties

Communicatie tot op het hoogste niveau beveiligen is aanzienlijk complexer en lastiger dan men zou denken. De Tiger XS van Sectra is een persoonlijk encryptiesysteem voor de versleuteling van telefoongesprekken, datatransmissie, faxcommunicatie, sms-verkeer, teleconferenties en geclassificeerde computernetwerken. Het encryptiesysteem maakt gebruik van gewone telefoonlijnen, digitale communicatienetwerken als GSM, ISDN, Internet Protocol (IP), en satellietcommunicatie.

De gehele beveiligingsoplossing kan worden aangevuld met een kantooradapter die ook door Sectra is ontwikkeld. De Tiger XS Office kan worden gebruikt om de Tiger XS te verbinden met een PSTN (Public Switched Telephone Network) en diverse satcomterminals. Met behulp van een conferentietelefoon op een beveiligde locatie kunnen gebruikers met de Tiger XS moeiteloos veilige teleconferenties houden. De encryptiesystemen in de Tiger XS en Sectra Tiger 7401 zijn compatibel, waardoor klanten beide oplossingen binnen hun organisatie kunnen gebruiken en een product kunnen kiezen op basis van de specifieke wensen van de gebruiker.

Systeemoverzicht

De Tiger XS van Sectra beveiligt spraak-, data- en sms-communicatie via diverse netwerken, zoals GSM of satellietnetwerken. Het Security Management Center (SMC) en het Key Generation Center (KGC) zijn systeemcomponenten die de benodigde encryptiesleutels aan het Tiger XS-netwerk leveren. Het SMC levert tevens online calling policies en beheer op afstand, waarbij gebruikers van het systeem van actuele contactinformatie worden voorzien. Het Tiger XS-netwerk wordt door de Crypto Custodian en de SMC-operator beheerd.

What's next?

 • Neem contact met ons op

  Bent u geïnteresseerd in een gesprek over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op met uw sales persoon via bovenstaand dropdownmenu of stuur ons een e-mail.

 • Vergroot uw security awareness

  Wilt u meer informatie over mogelijke dreigingen binnen mobiele communicatie? Security Awareness »

 • Laat uw collega’s kennismaken met de Tiger XS

  Met ons presentatiemateriaal kunt u uw collega’s eenvoudig laten zien hoe zij veilig met de Tiger XS kunnen communiceren. Download presentatie >>

 • Hulp nodig?

  Beveiligde communicatie mag u geen hoofdbrekens bezorgen. Daarom staat ons supportteam klaar om u te helpen bij eventuele vragen. Support »