Geheime informatie

Informatie op het beveiligingsniveau Stg. Geheim bestaat vaak uit geheime militaire gegevens of informatie over de route die een president tijdens een bezoek aflegt. Om het risico van uitlekken te beperken wordt dit type informatie alleen verspreid onder personen die hiervan op de hoogte moeten zijn. Uitlekken van dit type informatie kan de nationale veiligheid in gevaar brengen.

Personen die gevoelige informatie op het niveau Stg. Geheim moeten uitwisselen, horen een product te gebruiken dat voor dit niveau is goedgekeurd. Wij bieden deze gebruikers de Sectra Tiger, een mobiele telefoon die geschikt is voor spraak- en datacommunicatie via mobiele telefonie, vaste telefoonlijnen en satellietverbindingen. Sectra biedt als enige leverancier op de markt een product dat door zowel de EU als de NAVO is goedgekeurd voor communicatie op het niveau Secret. De Tiger-producten van Sectra zijn daarnaast door diverse nationale veiligheidsinstanties in Europa goedgekeurd.

Solutions in this field:

Gevoelige informatie

Waar informatie voorheen vooral op computers werd opgeslagen, gebeurt dit tegenwoordig steeds vaker op smartphones. Een smartphone bevat vaak gevoelige informatie, zoals adressen, e-mails, notulen en informatie over de locatie waar de gebruiker zich bevindt. Als deze smartphone kwijtraakt of wordt gestolen, kan dit grote veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Ambtenaren en gezagdragers die op het beveiligingsniveau Departementaal Vertrouwelijk opereren of informatie moeten uitwisselen die niet geclassificeerd, maar wel gevoelig voor een individu of een organisatie is (bijv. patiëntgegevens of een zakelijke prospectus), zijn gebaat bij de beveiligingsoplossing Sectra Panthon voor mobiele IP-telefonie. Met deze oplossing kunnen zij veilig met een smartphone bellen en sms’en. Daarnaast zijn alle Panthon-telefoons uitgerust met een Phone Integrity-oplossing die het platform van de telefoon versterkt en minder kwetsbaar maakt voor malware. De Sectra Panthon is het enige product dat klanten een veiligheidsoplossing met driedubbele goedkeuring voor het niveau Departementaal Vertrouwelijk kan bieden.

Versleutelde netwerkcommunicatie

Sectra Ternety is een uiterst veilige en robuuste oplossing voor netwerkversleuteling. Deze oplossing is ideaal wanneer er behoefte is aan een veilige en snelle communicatie tussen gebouwen, kantoren en verdiepingen. Deze high-speed crypto voor datanetwerken is ook bijzonder geschikt voor organisaties die gebruikmaken van externe server farms voor dataopslag. Gevoelige gegevens die tussen gebruikers en server farms worden uitgewisseld, kunnen met snelle crypto worden beveiligd. Met deze Gigabit-crypto van Sectra kunnen grote hoeveelheden data zonder noemenswaardige vertraging worden versleuteld en ontsleuteld.

 

Solutions in this field:

Maatwerkoplossingen

Soms zijn er specifieke producten of oplossingen nodig om geclassificeerde informatie te kunnen uitwisselen. Sectra begeleidt u dan tijdens het gehele proces; van vooronderzoek en het vaststellen van de wensen en eisen tot aan het leveren van producten en ondersteuning.

Solutions in this field: