Sectra Tiger System

Het antwoord op beveiligingsbedreigingen

Sectra Tiger/S werd ontwikkeld om de mobiliteit en flexibiliteit van communicatie te garanderen voor personen en organisaties die omgaan met zeer vertrouwelijke informatie. Het systeem is beveiligd tegen aanvallen van allerlei aard, van georganiseerde misdaad tot nationale veiligheidsdiensten. Dit maakt het systeem uiterst geschikt voor overheidsinstellingen voor gebruik op ministerieel niveau en voor gebruik tijdens buitenlandse missies.

De combinatie van beveiliging, beschikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid

Kenmerken zoals multi-domeinondersteuning maken het mogelijk één apparaat te gebruiken voor personen die tot verschillende encryptiedomeinen behoren. Een gebruiker kan dus bijvoorbeeld één beveiligde mobiele telefoon gebruiken om te communiceren met collega's uit zijn of haar eigen land, zijn of haar netwerk binnen de Europese Unie en/of de NAVO.

Sectra Tiger/S 7401 is goedgekeurd tot en met het rubriceringsniveau Stg. Geheim in Nederland en voor communicatie op rubriceringsniveau SECRET UE/EU SECRET door de EU Council. De goedkeuring voor NATO SECRET is in voorbereiding. De beveiliging van de Tiger/S 7401 is gebaseerd op eigen ontwikkelde hardware en software en gebruikt een smartcard voor gebruikersauthenticatie. Verloren of gestolen toestellen worden door deze authenticatiefunctie beschermd.

Net als een normale telefoon heeft de Tiger 7401 ingebouwde ondersteuning voor mobiele communicatie en kan hij voor niet-versleutelde gesprekken worden gebruikt.