Sectra Tiger System

Laat niemand slimmer zijn dan uw telefoon

Smartphones zorgen ervoor dat gebruikers tegenwoordig ook mobiel kunnen werken. Helaas brengt dit ook de nodige beveiligingsrisico’s met zich mee voor organisaties die deze apparaten gebruiken. De Sectra Tiger/R is onze oplossing voor een afluisterveilig gebruik van smartphones. Het systeem stelt gebruikers in staat gevoelige informatie veilig uit te wisselen via versleutelde spraak- en tekstcommunicatie tot en met het beveiligingsniveau Departementaal Vertrouwelijk. De Sectra Tiger/R wacht op goedkeuring door EU, de NAVO en diverse nationale beveiligingsautoriteiten, waaronder Nederland.

De combinatie van beveiliging, beschikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijke beveiliging is de topprioriteit van Sectra. Met Sectra Tiger/R kunnen gebruikers veilig oproepen beantwoorden of tekstberichten uitwisselen en weten ze zeker dat informatie alleen terechtkomt bij de partijen waar deze voor bestemd is.

Het systeem is bedoeld voor grootschalig gebruik en daarom een uitstekende aanvulling op de Sectra Tiger/S voor overheidsinstanties en ambtenaren. Het werkt naadloos op een selectie van moderne smartphones en de meeste functies waarmee u vertrouwd bent, zoals contacten, e-mail, foto's, browser enzovoort, blijven op dezelfde manier bruikbaar.

Een hardware-matige beveiligingssleutel, door middel van een Micro SD-kaart die in de smartphone wordt geplaatst, garandeert het hoge beveiligingsniveau. De gebruiker hoeft echter alleen een pincode in te voeren om de extra beveiliging te activeren. De Phone Integrity-oplossing van Sectra Tiger/R maakt de telefoon niet alleen minder kwetsbaar voor malware, maar de autorisatieprocedures voorkomen ook het gebruik van de telefoon indien hij gestolen of verloren is.